Pomozi.ba: Apel za pomoć dvoipogodišnjem Daninu Mehiću

Humanitarna organizacija Pomozi.ba uputila je danas apel za pomoć malom Daninu Mehiću, kojem je s 2,5 godine ostalo još malo vremena za neophodnu operaciju i potrebna mu je hitna pomoć svih, prenos Anadolu Agency (AA).

Danin Mehić iz Turbeta kod Travnika, rođen je s kraćom nogom, a razlika je uočena odmah po rođenju. Tada se radilo o šest centimetara kraćoj lijevoj nozi, dok je sada razlika lijeve u odnosu na desnu nogu 7,5 centimetara.

Daninu taj deformitet otežava normalno odrastanje, a za operaciju je ostalo samo par mjeseci, jer kada dječak dostigne određenu dob oštećenje će biti još veće i operativnim zahvatom se ne bi moglo ništa postići.

“Dječak ima dva problema – nedovoljno razvijenu čašicu kuka i kraću butnu kost. Operacija je predviđena da se radi u Beču, u klinici Orthopadisches Spital Speising Wien i iznosi 15.475 eura i to nije velika suma kada se uzmu u obzir druge akcije liječenja koje smo radili. Porodica nema potrebna sredstva, a kako vrijeme prolazi nisu imali drugog izbora nego da se obrate javno za pomoć”, kažu iz Pomozi.ba.

Pozivom na broj 17006 mogu se donirati dvije konvertibilne marke (KM) za Danina, a broj je jedinstven za sve operatere.

Pomoći se može i donacijama na standardne račune: PayPal: paypal1@pomozi.ba, za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Banka BiH 154-180-20085330-48; za uplate iz inostranstva: Intesa Sanpaolo Banka BiH SWIFT CODE:UPBKBA22 – IBAN: BA39 1541802008533048. Primalac: Udruženje Pomozi.ba, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo. Svrha: Danin Mehić.