Pogledajte zvaničnu najavu grandioznog Turkvizyona 2013

Pogledajte zvaničnu video najavu grandioznog Turkvizyona 2013. Među zemljama učesnicama ove godine pojavljuje se i Bosna i Hercegovina koju će predstavljati rock bend Emir & Frozen Camelss feat. Mirza Šoljanin sa pjesmom “Ters Bosanka”.

Govoreći o velikom projektu “Turkvizyon”, ministar obrazovanja Turske Nabi Avci kazao je kako vjeruje da će “Turkvizyon 2013” pobuditi mnogo veće interesovanje kod publike od Eurosonga, ali da se “Turkvizyon” ne treba uspoređivati s Eurosongom. “Taj festival će imati svoje mjesto u svijetu i izgraditi će svoj brend. Bez obzira na to da li Turska učestvuje na Eurosongu ili ne, ovaj festival će ići prema naprijed i iz godine u godinu biti sve veći”, poručio je Avci.

Na “Turkvizyon 2013” će, osim domaćina Turske, ove godine sudjelovati oko 30 zemalja, a među ostalima i neke države pobjednice Eurosonga, kao što su Ukraina i Azerbejdžan. Tu su još i Rusija, Uzbekistan, Turkmenistan, Gruzija, Tatarstan, Moldavije, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge zemlje.

Emiru, “Smrznutim kamilama” i Mirzi do 15. decembra preostaju intenzivne pripreme za nastup, kada će delegacija Bosne i Hercegovine otputovati u Tursku. Prema posljednjim informacijama polufinalna večer će biti održana 19. decembra, dok će se finale Turkvizyon 2013 održati 21. decembra. Mjesto ovog, kako se u Turskoj najavljuje, velikog spektakla je glavni grad Anadolije Eksišehir.

 U nastavku pogledajte video najavu ovog velikog internacionalnog muzičkog takmičenja i spot za pjesmu “Ters Bosanka” koja će biti izvedena pod bh. zastavom:

Trafika|Ba