Poginula dva muškarca

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas oko 1.40 sati desila na magistralnoj cesti M-17, u blizini mostarskog naselja Karašebeš, poginula su dva muškarca.

Iz MUP-a HNK kažu da je u nesreći učestvovalo vozilo Passat, u kojem su se nalazila dva muškarca, koji se kretao iz pravca grada ka jugu.

Iz još neutvrđenih razloga vozač Passata je izgubio kontrolu nad volanom, nakon čega je vozilo sletjelo s ceste, zaustavivši se stotinjak metara dalje, uz prugu.

Tijelo jednog muškarca navodno je prilikom slijetanja ispalo iz Passata dok je drugi bio prikliješten u vozilu, zbog čega su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostra morali rezati ostatke olupine kako bi izvukli njegovo tijelo.

Na mjesto nesreće izašli su pripadnici Policijske uprave (PU) Mostar, kao i ekipa Hitne pomoći čiji su ljekari mogli samo potvrditi smrt nesretnih muškaraca.

Tijela nastradalih su prevezena na Gradsko groblje Sutina a jutros su stigli članovi njihovih porodica kako bi izvršili identifikaciju.

Neslužbeno doznajemo da je tijelo jednog od dvojice nastradalih identificirano te da se radi o Tariku Š. (19) iz Sarajeva.

Vozilo u kojem su se nalazili prevezeno je u krug PU Mostar radi vještačenja.

 

Agencije|Ba