POČNITE NA VRIJEME: Kako njegovati kožu u tridesetim godinama

Koža u tridesetim godinama je posljedica načina života, ishrane, njege u dvadesetim, ali i genetike. Ipak, suha koža u tridesetim godinama zahtijeva posebnu njegu. Ovaj tip kože je mnogo više sklon borama i linijicama, pa je hranljiva i regenerativna njega neophodna.

Uz to, tridesete su posljednji čas da otpočnete sa anti-age borbom, u vidu krema, seruma i antirida posebno prilagođenih suhoj koži.

Moramo priznati da su vlasnice ovog tipa kože u tridesetim godinama, mnogo rjeđe nego one sa kombinovanom kožom. Ipak, kako koža stari, ona neminovno smanjuje elastičnost i hidriranost, pa je česta promjena tipa kože sa ulaskom u tridesete. Nekadašnja normalna koža u dvadesetim veoma lako može postati suha u narednoj deceniji. Osim što se borimo sa dehidratacijom i ishranom suhe kože, moramo obratiti pažnju i na borbu protiv starenja. Stoga, nega bi trebalo da se zasniva na kombinovanju hranljivih, hidratantnih krema koje imaju zaštitni faktor, kvalitetnih anti-age seruma, kao i uljane noćne njege.

Zapamtite: čak 80% bora na licu uzrokovano je foto-starenjem (starenjem kao posljedice štetnog djelovanja UV zraka). Stoga, imperativ njege je UV zaštita kože tokom cijele godine.

 

(trafika.ba/lepotica.rs)