Ove činjenice o ruževima sigurno niste znali

Dok neke žene ruž koriste svaki dan, druge ga čuvaju za posebne prilike. Ipak, bez njega mnogo stvari ne bi bilo isto, a njegova upotreba krenula je davnih dana.Ruževi za usne sastavni su dio gotovo svake torbice. Neke žene vole crvene nijanse, dok se neke bolje osjećaju s nešto nježnijim nijansama.

#1 Koristi se od davnina

Ruž za usne koristio se još u drevnom Egiptu, a predstavljao je simbol statusa ljudi. Gotovo svaki dan se nanosio mokrim drvenim štapićima, a najdraža boja je bila magenta, crna, tamno plava, ali i narančasta. S druge strane, u antičkoj Grčkoj su ruž koristile prostitutke. Zapravo je postojao i zakon da prositutke ne smiju izlaziti iz kuće bez ruža.

#2 Politika i ruž

Feministice su ruž koristile kao simbol emancipacije u maršu 1912. godine u Njujorku.

#3 Neobičan sastojak

Svaki ruž za usne ima drugačije sastojke, od kojih su neki i otrovni, ali ipak jedan neobičan sastojak postoji u ruževima od davnina, a koristi se i danas kako bi održao sjaj. Radi se o, vjerovali ili, ribljim ljuskicama.

#4 Dugotrajni ruževi

Ruževi koji ne silaze lako s usana pojavili su se nakon Drugog svjetskog rata, a napravio ih je kemičar Hazel Bishop.

#5 Muškarci vole crveni ruž

Jedno istraživanje je pokazalo kako muškarci duže gledaju u žene koje na usnama imaju crveni ruž. Radi se o prosječnom vremenu od 7.3 sekundi, dok kod ružičastog ruža gledaju oko 6.7 sekundi.

#6 Ruž boje kože

Najbolji način za pronaći idealnu nijansu nude ruža je da pogledate koje su boje vaše bradavice.

#7 Ruž ima rok trajanja

Svaki ruž ima rok trajanja kojeg bi se trebalo pridržavati. Naime, nakon isteka tog roka, ruž može užegnuti. Ima čudan miris i okus. Život ruža može se produžiti stavljanjem u frižider.

IZVOR: Ljepotaizdravlje.ba