Od Afrike do Azije: Jet seterice u kreacijama Belme Tvico

Fotografiju influenserice Carol u abayi Belme Tvico na Instagramu objavio jedan od najpoznatijih dizajnera svijeta Riccardo Tisci

Sve češće kreacije bh. renomirane dizajnerice Belme Tvico biraju svjetski poznati influenseri i modeli pa je tako nova objava magične Carol na Instagram profilu upravo u Belminoj abayi.
Carol je u Egiptu pozirala pored talijanskog modnog maga, kreativnog direktora Burberryja koji je dugo godina bio okosnica Givenchyja, Riccarda Tiscija. Belmine kreacije Carol, koja je muza i No 1 fotografa u svijetu mode Merta Alasa, odabrala je u sklopu showrooma koji je upriličen prošle godine za vrijeme održavanja Pariske sedmice mode. „Ona je veoma karizmatična osoba i potpuno je jasno zašto je za muzu biraju najistaknutiji svjetski modni djelatnici. Riječ je o toploj i blagoj, ali i osobi jake i pozitivne energije, koja je idealan izbor za moje abaye. Carol je odabrala nekoliko modela koje rado nosi, ali pozirajući pored kreatora koji potpisuje Met Gala toalete Beyonce, Madonne ili vjenčanicu Kim Kardashian, pokazala je koliko cijeni ono što radim i veoma sam joj zahvalna na tome.
Još ponosnijom me čini činjenica da je i sam talijanski modni čarobnjak Tisci na svom Insta profilu objavio fotografije Carol u abayi.“- istaknula je Belma Tvico. Istovremeno s objavama svjetskih modnih djelatnika fotografiranih na afričkom kontinentu, u Belminoj kreaciji iz kolekcije proljeće-ljeto 2019. godine u Istanbulu je pozirala najpoznatija bh. manekenka i humanitarna djelatnica Amra Siladžić.
Baš kao i Carol uz mogućnost da bira kreacije brojnih svjetski poznatih brendova naša Amra nerijetko nosi Belma Tvico komade i ponosno ih promovira na društvenim mrežama. Belmine abaye je na showoomu odabrala i stilistica, model i glumica Yuliana koja živi i radi u Parizu. Abaye i modeli kolekcije proljeće/ ljeto 2019. izloženi su u Belminom studiju (Telali7).