NOVI FILMOVI na repertoaru Cinema City-a od 12.07. – 18.07.2018

“Neboder” (Skyscraper) je akioni triler u kojem svjetska filmska zvijezda, Dwayne Johnson predvodi ekipu filma, a tumačeći lik bivšeg FBI operativca za spašavanje talaca i ratnog veterana Willa Forda, koji se sada bavi procjenom bezbjednosti nebodera. Na zadatku u Kini zatiče se u najvećoj, najsigurnijoj zgradi na svijetu koja je iznenenada u plamenu, a on je okrivljen za to. Kao bjegunac za kim se traga, Will mora da pronađe odgovorne, skine krivicu sa svog imena i da pokuša da spasi svoju porodicu koja je zarobljena u zgradi iznad spratova koji su u plamenu…

“Plan za bijeg 2: Pakao” (Escape Plan 2: Hades) je nastavak akcijskog spektakla iz 2013. godine. Glavne uloge tumeče akcione zvijezde Dave Bautista, Sylvester Stallone i Jaime King. Nadprosječni duo je pobjegao iz najnaprednijeg, futurističkog i visokotehnološkog zatvora, nakon što su neopravdano optuženi i  zatvoreni.

Godinama nakon što je pobjegao iz ultramodernog zatvora iz kojeg je nemoguće pobjeći, Ray je okupio novu vrhunsku ekipu. Međutim, kada jedan od članova njegovog tima nestane, Breslin je prisiljen vratiti se u pakao na zemlji i ponovo pobjeći iz istog, kako bi spasio svog prijatelja osuđenog na brutalnu borbu poznatiju kao Hades.

“Mama Mia! Idemo ponovo” (Mamma Mia! Here We Go Again) je komedija, mjuzikl koja se otvara pretpremijernom projekcijom u Cinema Cityju, a u kojoj glavne uloge tumeče Meryl Streep, Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Cher, Colin Firth, Andy Garcia

Deset godina poslije filma Mama Mia! koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA. Uz glumačku ekipu iz prvog dijela, koju je obogatila Lily James (Najmračniji Sat, Pepeljuga) u ulozi mlade Donne i planetarna muzička zvijezda Cher.

Ulogu Done i ovoga puta tumačit će jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meryl Streep, zajedno sa Julie Walters kao Rosie i Christine Baranski u ulozi Tanye. Amanda Seyfried i Dominic Cooper i u nastavku su Sophie i Sky, dok se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard i oskarovac Colin Firth vraćaju ulogama potencijalnih Sophienih očeva, Sama, Billa i Harrya. Radnja filma nas vraća naprijed – nazad kroz vrijeme kako bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas…

Pored tri nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu avanturu “Ant-Man i Wasp”, zatim kriminalistički SF “Hotel Artemis” sa dvostrukom oscarovkom u glavnoj ulozi Jodie Foster,  te kriminalistikču dramu “Voljeni Pablo” u kojoj glavne protagoniste tumače Oscarovci Javier Bardem i Penelope Cruz.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru Cinema Cityja su i četiri animirane avanture, komedije “Izbavitelji 2” ,”Prinčeva strana priče”, “Luka i čarobni muzej” i “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa”.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.