Obustavljen saobraćaj na uključenju na autoput A-1 na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju

Zbog sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj na uključenju na autoput A-1 na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju. Na graničnim prelazima povremeno je pojačan intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

– Danas se održava  Međunarodna auto trka na brdskim stazama na dionici Cazin-Srbljani-Ostrožac. Danas od 08 do 20 sati, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.  U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno jednom trakom -kažu iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.