Nurkićev status izazvao buru: Prepiska sa Adnanom hit na društvenim mrežama

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić prije nekoliko dana potvrdio je da će igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u septembru na mečavima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.đ

Nurkić se nije odazvao u prethodnih nekoliko utakmica zbog obaveza u NBA ligi, ali je preko svoje zvanične Facebook stranice objavio u ponedjeljak da stiže na okupljanje u septembru, te da će biti na raspolaganju Dušku Vujoševiću za utakmice protiv Finske i Češke.

Ipak, Nurkić se nije zaustavio na tome i danas se ponovo oglasio, ali ovaj put na Instagramu. Košarkaš Portlanda je još jednom potvrdio da dolazi na okupljanje reprezentacije, ali je isto tako poslao poruku onima koji su ga prozivali u posljednje vrijeme.

“Dolazi septembar, dolaze Zmajevi. Iz naše navijače do novih pobjeda! Republika Bosna i Hercegovina! Miševi, ostanite u rupama”, napisao je Nurkić koji je zato ušao u mali sukob s jednim od svojih pratioca jer mu se nije svidio njegov komentar.

“Evo hoćemo janje da zakoljemo… Mada smo imali više Kurban Bajrama nego tebe u reprezentaciji u zadnje tri godine”, napisao je navijač, a Nurkić je odlučio da mu odgovori na svoj način: “Adnane druže, ti si naše janje, de nam javi u repci kakvo je stanje”.

Ovo nije Nurkiću prvi put da odgovara na komentare navijača jer je nedavno imao isti “sukob” s nekoliko njih u komentarima na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

   

 

(Preneseno sa sportsport.ba)