Nezavisni blok otvorio nove prostorije u Bihaću

Nezavisni blok Bihać

Kantonalni odbor Nezavisnog bloka Unsko- sanskog kantona otvorio je u Bihaću nove prostorije za članstvo, simpatizere i građane ovoga Grada.

“Ideja odgovorne i državotvorne politike koja želi svim građanima naše zemlje omogućiti jednake šanse i osigurati ravnomjerni razvoj i ulaganja na prostoru cijele BiH, svakim danom je sve jača i raduje nas da, povodom otvaranja novih prostorija možemo uručiti članske kartice za 25 novih članova NB u Bihaću”- izjavio je predsjednik NB Bihać, diplomirani pravnik Ismar Cerić.

“U Nezavisnom bloku sam prepoznao stranku koja može biti dio pozitivnih promjena u BiH. To je stranka čije članstvo, uključujući i osnivače, nije opterećeno korupcijskim aferama, niti poslijeratnom kriminalnom privatizacijom i u takvu sam opciju spreman uložiti svoj trud i rad, svoje ideje i znanje”- rekao je Goran Ćurić, diplomirani ekonomista, jedan od novih članova NB Bihać.

Na otvaranju novih prostorija prisustvovali su i predsjednik NB USK i ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić, članice Glavnog odbora Samra Mehić i Irma Pašić, potpredsjednici NB Darko Jotanović i Nisvet Jusić, te predsjednik Senad Šepić koji je izjavio: “Nismo politička stranka koja je jedno govorila u kampanji, a onda se zarad bilo kakvih ponuda i pozicija, drugačije ponašala nakon izbora. To naš narod prepoznaje i zato se veliki broj novih članova pridružuje Nezavisnom bloku. Mi smo politika okrenuta rješenjima i budućnosti, hoćemo Evropu i taj standard života dovesti u BiH, umjesto da naša mladost odlazi tamo i napušta zemlju. Zahvaljujem se svim novim članovima. Nećemo iznevjeriti povjerenje i očekivanja. Naši zastupnici na svim nivoima su najaktivniji sa konkretnim rješenjima stvarnih problema ljudi i mi smo uvjereni da ćemo odgovornim radom i zalaganjem dobiti šansu i na lokalnim izborima i pokazati da naša zemlja može puno bolje od ovoga što danas živimo.”

Uručivanje članskih kartica i prijem novih članova u drugim gradovima USK biće upriličen narednih sedmica.