Neymar: Ostajem u Paris Saint-Germainu

Brazilski fudbaler Neymar odlučio je prekinuti sve češće medijske špekulacije o njegovom odlasku u Real Madrid, tako što je javno kazao da ostaje u Paris Saint-Germainu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nemymar je prošlog ljeta postao najskuplji fudbaler svijeta u transferu iz Barcelone u PSG vrijednom 222 miliona eura. Sa novim klubom je osvojio sve trofeje u Francuskoj, prvenstvo, Kup i Liga kup. Međutim, od kako je stigao u Pariz mediji ga sele u Real, a takve tvrdnje su pojačane nakon što je “kraljevski klub“ ovog ljeta napustio najbolji fudbaler Cristiano Ronaldo i prešao u Juventus.

“Ostajem. Ostajem u Parizu. Imam ugovor. Sve te priče su samo medijske špekulacije. Svi znaju moj cilj, zato sam i došao u Pariz. Želim da budem uspješan sa tim klubom i nadam se da će naredna sezona biti čudesna“, kazao je Neymar.

Nedavno je i Real Madrid objavio javni demanti povodom informacija koje ga povezuju sa dovođenjem Neymara.

Brazilski reprezentativac za PSG je odigrao 30 zvaničnih utakmica i postigao čak 28 golova. Sa reprezentacijom Brazila, za koju je odigrao 90 utakmica uz 57 pogodaka, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji eliminisan je u četvrtfinalu od Belgije.