Narednih dana oblačno u BiH

Na jugu Hercegovine danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti, slab do umjeren, sjeveroistočni. Dnevne temperature kretat će se od 11 do 17 stepeni.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povremeno, sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 5, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 12 do 18 stepeni.

U srijedu će biti oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim područjima. Jutarnje temperature iznosit će od 3 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 10 do 16 stepeni.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većem dijelu zemlje. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 8, na jugu od 9 do 12, a dnevne od 13 do 19 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine očekuje se poslijepodne. Jutarnje temperature iznosit će od 4 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 8 do 14, a dnevne od 16 do 19 stepeni.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Jutarrnje temperature iznosit će od 3 do 8, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 5 do 10, na jugu do 14 do 18 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Trafika|Ba