Na PYAF-u će biti odigrane i predstave „Onomatobleja“ te „Maslinova grana“

Nakon brojnih panela i umjetničkog programa, Edo Maajka će s s bendom u subotu na platou muzeja „Bitke za ranjenike“ u Jablanici nastupiti na Festivalu omladinske kulture i aktivizma PYAF. Festival će se od 23. do 25. augusta održavati pod sloganom „From brave art to activism!“, a najpopularniji reper Balkana poziva omladinu da prisustvuju velikom događaju koji za cilj ima borbu za hrabru umjetnost i aktivizam.

PYAF je prilika i mogućnost za mlade umjetnike i muzičare, ali i sve ostale da pokažu šta znaju i žele ostvariti, ali i na neki način unaprijediti omladinski aktivizam koji je, kažu organizatori, itekako potreban. 

Prije nastupa žestokog repera, publici će se predstaviti bendovi „Mind Zoo“ iz Splita i „Hiden Resonance“ iz Travnika odabrani u okviru RockMarathon DemoFest konkursa te „Činčila“ iz Sarajeva kao gosti festivala. Organizatori dodaju da će se prvog dana festivala moći pogledati predstava „Onomatobleja“ mostarskog komičarskog trojca Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović u Velikoj Sali Muzeja od 19 sati, dok će u nedjelju na završnici PYAF-a igrati „Maslinova grana“ Mostarskog teatra mladih, također od 19 sati.

PYAF se održava u organizaciji Omladinskog kulturnog centra Urban Art i Omladinskog kluba Pod istim suncem u sklopu BHRI programa. Ulaz na sve sadržaje je slobodan.