Musemić: Svaki rezultat bez primljenog pogotka će nas zadovoljiti

Fudbaleri Sarajeva u prvoj utakmici finala Kupa BiH domaćini su ekipi Širokog Brijega, a meč je na rasporedu sutra od 18 sati.

Uoči susreta u svečanom salonu Svetozar Vujović održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Husref Musemić i Anel Hebibović.

– Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa. Apelujem na sve aktere koji budemo tu, da učinimo sve da proteknu u što boljoj, fer i sportskoj atmosferi i da obje ekipe pruže dobar fudbal. Mislim da su ovo dvije najbolje ekipe i da možemo očekivati dobar fudbal. Obje ekipe su poslejdnjih dana rasterećenije. Mi smo još korak do cilja, oni su osigurali Evropu. Možemo očekivati dobar fudbal, očekujem da bude sve fer i sportski, a neko mora pobijediti, rekao je Musemić i dodao:

– Nije bitno da li igramo kući ili u gostima. Igraju se dvije utakmice, statistika kaže da su možda ekipe više prolazile ako su drugu utakmicu igrale kući. Ovo su dvije najbolje ekipe u državi i trebamo učiniti sve da pružimo ljudima koji budu gledali dobar fudbal. Dobra su ekipa, imaju svoj kvalitet i svoje mane. Sigurno da je Dino Ćorić njihov glavni igrač, Bagarić isto, Enin također je jako kvalitetan i na njih moramo obratiti pažnju. Imaju širok fond igrača i puno rotiraju u posljednje vrijeme.

Svaki rezultat bez primljenog pogotka zadovoljio bi trenera Sarajeva.

– Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan rezultat. Bio bih zadovoljan sa svakim rezultatom ako ne primimo gol. Što se tiče igračkog kadra, nemamo problema novih. Pidro se vratio u trenažni proces i imamo dosta igrača na raspolaganju.

Musemić je istakao da nema euforije.

– Nema euforije, nema razloga za to. Evidentno je da možemo osvojiti duplu krunu, ali možemo i da je ne osvojimo. Igraju se dvije utakmice u Kupu, a u prvenstvu je ostala još jedna stepenica. Nakon toga ćemo pričati dalje, zaključio je Musemić.

Predstavnicima medija obratio se i Anel Hebibović.

– Svjesni smo kvaliteta Širokog Brijega. Utakmica će biti zahtjevna i nadamo se da će teren biti pogodno za igru. Nadamo se da ćemo njihov kvalitet svesti na minimum i da ne dođe do izražaja. Pokušat ćemo uraditi sve da prođe u najboljem redu i nadamo se dobrom rezultatu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da zajedno ostvarimo što bolji rezultat.

Susret između Sarajeva i Širokog Brijega na rasporedu je sutra (srijeda) od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

(sport1.oslobodjenje.ba)