Musemić: Polufinale Kupa BiH, to je nešto veliko

:1. Pred sutrašnji duel danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija, a medijima se obratio trener ovog tima Husref Musemić.

“Razmišljam o utakmici, to je polufinale i to je veliko. Igrači koji dobiju šansu moraće biti maksimalno ozbiljni. Imamo problema s igračkim kadrom jer i naši juniori igraju polufinale Kupa sa Zrinjskim i na većinu njih sam htio da računam. Rezultat nam daje za pravo da smo sve završili, ali ćemo ozbiljno i maksimalno profesionalno igrati od prve do posljednje minute. Kruz i Crnićki još nisu registrovani i nemaju pravo igrati. Imamo problema jer ti juniori koji bi dobili šansu ne znamo da li će igrati. Vidjet ću s Uščuplićem šta i kako ćemo dogovoriti za ove mečeve”.

“Mi želimo dati šansu igračima koji su manje igrali. Rezultat ne bi trebao biti upitan, već igrači u zavisnosti kako će odigrati. Atmosfera nakon derbija? Pa, ne volim euforiju. Drago mi je da su se igrači obradovali i da su sretni nakon pobjede u derbiju. Nisam dugo vidio da su navijači bili sretniji i radosniji nakon ove utakmice. Još osam mečeva i 24 boda u igri i dok teoretski ne osiguramo naslov nema opuštanja. U nedjelju već igramo sa Širokim i moramo skupiti snage za sve to”.

“Drago mi je što sam ostvario taj neki historijski uspjeh u derbiju iako mene to ne zanima. Mene su neki sahranili prije pet-šest godina, ali evo živ sam još uvijek. Pročitao sam negdje da mogu i sutra oboriti neki rekord”.