Miško Ražnatović: Džanan Musa je jedan od igrača sa ovih prostora koji će obilježiti NBA ligu!

Džanan Musa nije dobio previše prostora za igru u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi, gdje je član Brooklyn Netsa.

Većinu vremena bh. košarkaš provodi u Razvojnoj ligi (G-league), a tamo je bez dileme jedan od vodećih igrača Long Island Netsa.

Međutim, kako tvrdi njegov menadžer Miško Ražnatović, rukovodstvo i trenerski tim Netsa je veoma zadovoljno napretkom kojeg je Musa napravio u proteklom periodu.

Povrede koje je imao zaustavile su njegov veći razvoj u prvoj sezoni, ali Ražnatović smatra da će Džanan biti jedan od igrača sa ovih prostora koji će obilježiti NBA ligu.

“Džanan je najmalerozniji igrač ove godine. Prvo se povrijedio u reprezentaciji u trenutku kada je trebao da realizuje rad kojeg je napravio ljetos. Vratio se iz toga, shvatio je šta je NBA radio je odlično i svi su bili vrlo pozitivni, ali povrijedio se ponovo. Sada je potpuno zdrav, ali pitanje je koliko će dobiti minuta ove sezone.

“On je veliki borac, poraz kod njega kao opcija uopšte ne postoji. On briljira u G-ligi. Ljudi u Brooklynu su veoma zadovoljni, to je informacija iz prve ruke jer sam u dobrim odnosima sa njima. Zadovoljni njegovim shvatanjem svega. Za njega ima puno vremena, ništa se nije desilo i ja ostajem kod tvrdnje da će on biti jedan od igrača koji će obilježiti NBA sa ovih prostora”, rekao je Ražnatović.

Musa je ove sezone nastupio u 22 utakmice za Long Island Netse. Prosječno igra 31 minut i bilježi učinak od 19.6 poena i 5.6 skokova po meču.

(Sportsport.ba)