Ministar Kurić: Ministarstvo kulture i sporta KS uvijek će biti podrška našim sportistima Specijalne olimpijade

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo uvijek će biti podrška našim sportistima Specijalne olimpijade, rekao je ministar Mirvad Kurić na današnjem prijemu kojeg je upriličio za sve osvajače medalja i učesnike nedavno održanih Svjetskih igara Specijalne olimpijade, kojem je prisustvovala i izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić.

Predstavnici BiH osvojili su deset medalja, tri zlatne, dvije srebrene, pet bronzanih medalja takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku u dalj. Zlatom su se okitili Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i Inkluzivna nogometna reprezentacija BiH.

“I ovaj put ste predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu i postigli zavidne rezultate, potvrdili zašto ste naš ponos”, istakao je ministar čestitajući olimpijcima ovom prilikom.

Po riječima Delić, ovo je bilo najuspješnije takmičenje za sportiste sa invaliditetom iz BiH.

“Osvojene medalje pokazatelj su velikog rada i zalaganja sportista, trenera i svih drugih uključenih u ovaj projekat”, rekla je Delić ističući ocjenu da je u proteklih deset godina najveći napredak u regionu ostvarila upravo Specijalna olimpijada u BiH.

U ime cijelog tima Specijalne olimpijade zahvalila je ministru Kuriću na kontinuiranoj podršci Ministarstva “koje je prepoznalo vrijednosti onoga čime se bave i koje im pruža najveću finansijsku podršku“.