Met Gala samo za odabrane: Ukoliko nemate pozivnicu, ulaznica će vas skupo koštati

NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: (L-R) Gwen Stefani, Bella Hadid, Stella Maxwell, Jeremy Scott, Katy Perry, Sarah Paulson, Tracee Ellis Ross, and Violet Chachki attend The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes on Fashion at Metropolitan Museum of Art on May 06, 2019 in New York City. (Photo by Kevin Mazur/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Svjetski mediji i dalje govore o najspektakularnijoj zabavi koja je prije dva dana održana u New Yorku. U organizaciji urednice magazina “Vogue” Anne Wintour, “Met Gala” je okupila brojne zvanice iz svijeta showbizza koje su crvenim tepihom prodefilovale u jedinstvenim modnim izdanjima. Iako je ovaj događaj koji datira još od 1984. godine u početku bio predviđen za ličnosti iz svijeta politike, nakon 1955. godine, njegovi glavni gosti sve više su bile ličnosti iz svijeta muzike i filma.

 

 

“Met Gala” je inače, predviđen kao događaj tematskog tipa koji svake godine od strane Anne Wintour dobija novi zadatak koji se tiče odjevanja, ali već godinama unazad, brojne zvijezde se ne pridržavaju ovog pravila. No, kako bi dospjeli na najprestižniji showbizz događaj u godini, brojne zvanice moraju to i zaslužiti prvenstveno svojim radom i uticajem, ali i svojevrsnoj “milosti” rigorozne urednice magazina “Vogue” koja je ujedno zadužena za formiranje liste gostiju.

Ukoliko želite biti jedan od učesnika najglamuroznije zabave morate se naći na Anninoj “pro” ili “wish” listi, koja je tokom prethodnih godina “isključila” mnoge zvanice koje su unaprijed očekivale njen poziv.

I pored činjenice da bi mnogi bili spremni platiti skupocjenu kartu, Wintour je često surova prema zvanicama, ali ipak, ukoliko se nađete na listi njoj dragih gostiju, to će vas dodatno koštati ni manje ni više nego 30 hiljada dolara.

U nastavku pogledajte ko je sve krasio crveni tepih ovog velikog događaja.