Mahathir najavio dolazak malezijske delegacije na Sarajevo Halal Fair

Mahathir Mohamad, Malaysia's former prime minister, listens during an interview in Purtrajaya, Malaysia, on Tuesday, April 11, 2017. The six-decade rule of Prime Minister Najib Razak's ruling coalition may finally be nearing an end, according to Malaysia's longest-serving prime minister. Photographer: Sanjit Das/Bloomberg

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI)  Amer Bukvić  najavio je danas u Kuala Lumpuru održavanje “Sarajevo Halal Fair-a”, međunarodnog sajma halal industrije, koji će se od 27. do 29. septembra održati u bh. prijestolnici. Ovom prilikom Bukvić se susreo i sa novoimenovanim malezijskim premijerom Tun Mahathir bin Mohamadom i predstavio mu privredne potencijale BiH i predstojećeg Sarajevo halal sajma.

 

Predsjednik Uprave BBI banke prezentirao je i mogućnosti  bh. privrede, kao i privrede zemalja u regionu Jugoistočne Evrope.

 

„Premijer Mahathir, kao dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine, potvrdio je dolazak privredne delegacije u septembru na Sarajevo halal sajam, a sam premijer će se učesnicima Sajma obratiti putem video linka. Također, imali smo veoma uspješne sastanke i sa čelnim ljudima iz malezijske Trgovačke i industrijske komore, malezijske Korporacije za razvoj vanjske trgovine – MATRADE, Korporacije za razvoj halal industrije, te predstavnicima nekih od najvećih kompanija iz ove zemlje“, izjavio je nakon sastanka Bukvić.

 

Inače, bh. delegacija imala je čast biti među prvim gostima malezijskog premijera Mahathira, koji je i na ovaj način još jednom potvrdio svoju podršku bh. ekonomiji.

 

Susretu sa Tun Mahathir bin Mohamadom prisustvovali su i bh. ambasador u Maleziji Emir Hadžikadunić, dr. Selma Kalota i Mirza Vejzagić iz BBI VIP Business Cluba.