Lijepo vrijeme do utorka, temperature i do 23 stepena

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 23 °C.Jutrose je temperatura zraka na Bjelašnici iznosila minus dva stepena, Sokocu tri, u Bugojnu četiri, Srebrenici pet, Ivan Sedlu, Livnu, Sanskom Mostu i Tuzli šest. U Bihaću i Sarajevu sedam. U Banjoj Luci, Doboju i Prijedoru osam. U Neumu je izmjereno 14 stepeni, a u Mostaru 12.

Sutra će također biti sunčano. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od osam do 13, a dnevne od 18 do 23 °C.

U ponedjeljak pretežno sunčano. U drugom dijelu poslijepodneva postepeno naoblačenje sa juga, što će u večernjim satima usloviti kišu. Jutarnje temperature od četiri do devet, na jugu od osam do 14, a dnevne od 18 do 24 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva. Poslije podne ili u večernjim satima kiša i pljuskovi se očekuju u većem dijelu Hercegovini i na jugozpadu Bosne. Jutarnje temperature od osam do 16, a dnevne od 15 do 21, na sjeveru Bosne do 23 °C.

U srijedu umjereno ili pretežno oblačno vrijeme.

Biometerološka prognoza će danas biti povoljna. Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti. Preporučljivo je boraviti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana.

Izvor:  Faktor