LIGNA 2019- Kovan M.I.doo predstavlja domaće proizvode na stranom tržištu

Firma Kovan Mi doo iz Gračanice i ove godine učestvuje na najvećem  sajmu za obradu i preradu drveta LIGNA 2019 , koji se održava u Hannoveru – Njemačka u periodu od 27.05-31.05.2019 godine.

Kovan Mi doo Gračanica je metalna industrija koja se bavi preradom metala , proizvodnjom kotlova i kamina na pelet , marke EKOline i EASYline , proizvodnjim kompletnih linija za proizvodnju peleta , proizvodnjom peleta  i drvnih elemenata.

Najpoznatiji prizvođač kotlova i kamina na pelet na domaćem tržištu , ove godine u Hannoveru fokus izlaganja stavlja na proizvodnju kompletnih linija za proizvodnju peleta.

Kovan Mi doo se bavi proizvodnjom kompletnih linija za proizvodnju peleta po sistemu “ ključ u ruke “  već duži niz godina , podsjećamo , 2018 godine u Makedoniji , firma Kovan MI doo je instalirala jednu od najsavremenijih fabrika peleta u regiji . Osim Makedonije , Kovan Mi doo je proizveo nekoliko fabrika za proizvodnju peleta u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Kovan Mi doo je sa kotlovima i kaminima na pelet EKOline i EASYline već uveliko formirao tržište u zemljama Balkana , kao i u zemljama EU.

Kako ističu iz firme Kovan Mi doo , cilj na sajmu u Hannoveru je da ostvare blisku saradnju sa europskim kompanijama za obradu drveta.