Kup BiH: Bordo tim “izrešetao” Slogu i zakazao finale sa Širokim Brijegom

Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega igrat će u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je u kombinovanom sastavu večeras na Koševu deklasirano Slogu Gornje Crnjelovo rezultatom 5:0 i tako sa ukupnih 9:1 izborio peto finale Kupa naše države.

Gosti su odolijevali do 38. minute a onda Šofranac pogaša za 1:0. Pet minuta ranije Kovačević je odbranio penal jednom fudbaleru gostiju, koji je i sam skrivio nakon poigravanja u šesnaestercu.

Na 2:0 povisio je Dupovac u 51. minuti, a za 3:0 pogodio je Kapić u 63. minuti. Za Kapića je ovo prvjenac u dresu Sarajeva. Na 4:0 drugim golom na utakmici povisio je Amer Dupovac u 78. minuti, a konačnih 5:0 postavio je Aladin Šišić pet minuta prije kraja meča.

Široki Brijeg je u polufinalu bio bolji od TOŠK-a iz Tešnja. U prvom meču na domaćem terenu Široki je bio bolji sa 2:0, a u revanšu ekipa Goce Sedloskog ostvarila je pobjedu rezultatom 1:0.

Sarajevo i Široki Brijeg igrali su finale Kupa BiH u sezoni 2016/17., a tada je trofej otišao na Pecaru.

U prvoj utakmici odigranoj na Koševu Širokobriježani su slavili sa 1:0, a identičnim rezultatom Bordo tim je trijumfovao na Pecari. Nakon penal drame treći pehar Kupa otišao je u vitrine Širokog Brijega, a tri puta je ovaj trofej osvajalo i Sarajevo.

Ovi timovi sastali su se u finalu i u sezoni 2004/05, a tada je sa ukupnih 2:1 Bordo tim bio uspješniji.

Prva utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se 8. maja, a revanš sedam dana kasnije. Domaćinstvo će biti određeno žrijebom.

Izvor:  Faktor