KS: Okončan prvi on-line upisni rok: U srednje škole upisano 3.479 učenika 

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, jučer je okončan prvi on-line upisni rok u srednje škole na području Kantona Sarajevo, a u okviru kojeg je upisano 3.479 učenika. 

I ove godine najviše interesovanja učenika bilo je za gimnazije, elektrotehničku školu, ekonomsku te medicinske, a od stručnih škola za zanimanja kuhar, frizer i vozač motornih vozila.

Konačne rang liste pomenutog upisnog roka objavljene su jučer u 16:00 sati na web stranici: https://upis.emis.ba i više se neće mijenjati.  Od tog momenta učenici su stekli pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u okviru upisne kvote.

Okončanjem ovog upisnog roka preostalo je 146 učenika koji su vršili izbor, ali nisu primljeni u odabrane škole.

Preostalo je još 350 slobodnih mjesta u 17 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema (https://upis.emis.edu.ba) učenici koji nisu primljeni u prvom upisnom roku. 

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen u utorak 9. i trajat  će do 11. jula 2019. godine. 

Konačni rezultati upisa u srednje škole Kantona Sarajevo za drugi upisni rok bit će objavljeni u četvrtak 11. jula 2019. godine iza 17:00 sati.