KS BiH: Teletović izabran za predsjednika, slijedi izbor generalnog sekretara

Mirza Teletović, proslavljeni bh. košarkaš, izabran je za novog predsjednika Košarkaškog saveza BiH na današnjoj vanrednoj sjednici skupštine, koja je održana u Busovači, javlja Anadolu Agency (AA).

Teletović je nakon izbora za predsjednika istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što će imati priliku da predvodi KS BiH, kao i da će u radu davati sve od sebe, kao što je to bilo i na košarkaškom terenu.

Za potpredsjednike su izabrani Dalibor Miloš i Boris Spasojević.

Upravni odbor KS BiH činiće još Aid Berbić, Feđa Jovanović, Dana Muminović, Milan Plavšić, Nikica Petrović i Vinko Batinić. Odmah nakon vanredne skupštine počela je i sjednica Upravnog odbora na kojoj će se odlučivati o tome ko će biti novi generalni sekretar bh. kuće košarke. Do sada je generalnog sekretara birala Skupština KS BiH.

S obzirom da je riječ o najvažnijoj funkciji u KS BiH novi predsjednik ima prijedlog čovjeka, koji bi trebao biti generalni sekretar u budućnosti. Ukoliko njegov prijedlog ne bude dobio podršku članova Upravnog odbora, onda bi mogla doći u pitanje i Teletovićeva predsjednička funkcija.

Anadolu Agency (AA) nezvanično saznaje da je Teletovićev prijedlog za funkciju generalnog sekretara Amer Čolan.