Konzum uveo nove proizvode u asortiman svojih trgovačkih marki, početkom naredne godine još 100 novih proizvoda

Konzum nudi više od 3.500  proizvoda svojih trgovačkih marki koje odlikuje najbolji omjer cijene i kvalitete.  Odnedavno je u asortiman uvršteno više od 50 novih proizvoda trgovačkih marki razvijenih u saradnji sa dobavljačima što je ojačalo postojeće partnerske odnose Konzuma i dobavljača. Novi proizvodi trgovačke marke su  proizvedeni po najvišim standardima sigurnosti i kvalitete hrane, a dio postojećeg asortimana je redizajniran, te je poboljšan kvalitet proizvoda.

„Mi u Konzumu smo intenzivno radili na unapređenju naših trgovačkih marki kako bismo kupcima ponudili sveobuhvatan asortiman kvalitetnih proizvoda po izuzetno povoljnim cijenama. Radili smo na podizanju kvaliteta mliječnih proizvoda u saradnji sa respektabilnim domaćim proizvođačima Mlijekoprodukt i MI99, radimo na redizajnu proizvoda za ličnu higijenu, ali i sredstava za pranje i čišćenje u saradnji sa Violetom, osigurali smo najkvalitetnije sirovine za unapređenje proizvoda za zimnicu sa poznatim proizvođačima iz Makedonije, tjesteninu Grano Doro smo obogatili durum pšenicom, itd. Posvetili smo se detaljno svakoj kategoriji proizvoda pojedinačno kako bismo zadovoljili potrebe naših potrošača, od uvođenja potpuno novih proizvoda te poboljšanja kvaliteta na već prepoznatljivim proizvodima. Pred nama su veliki planovi te mogu najaviti da ćemo početkom naredne godine na našim policima imati još 100 novih proizvoda, što će vjerujemo, obradovati lojalne potrošače, ali i one koji će tek probati proizvode naših trgovačkih marki“  – rekao je Dragan Radonja, brand manager za trgovačke marke Konzuma BiH.

Konzum je prepoznatljiv po trgovačkim markama: K Plus, Dax, Lumpi, Olea, Mila, Fina, Ocean, Grano Doro, Home, Style, itd. Uskoro će se na policama Konzuma pojaviti nova maka Finesse, a radi se o kvalitetnoj čokoladi sa visokim udjelom kakaa proizvedenoj u saradnji sa tvornicom Kraš.

Posebna ponuda proizvoda Konzumovih trgovački marki sa dodatno sniženim cijenama dostupna je u okviru aktuelnog Konzum kataloga koji vrijedi do 04. novembra.