Koncert benda Bajaga i Instruktori pomjera se u Dom mladih

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika i kiše, koncert Bajage & Instruktora će, umjesto na Trgu djece Sarajeva (plato BBI centra), kako je bilo planirano, biti premješten u Dom mladih Skenderija, u petak, 27. 07. 2018. u 21 sat.

Ulaz na koncert je slobodan. Zbog kapaciteta dvorane broj posjetilaca će biti ograničen, a dvorana će od 20 sati biti otvorena za ulazak publike.

Koncert, koji se održava  u okviru festivala „Baščaršijske noći“,  a dio je turneje kojom Bajaga & Instruktori obilježavaju 35 godina muzičke karijere. Također na ovom nastupu će biti promovisan njihov novi album pod nazivom „U sali lom“,  koji su objavili nakon šestogodišnje studijske pauze.

Bajaga & Instruktori je jedan od najvećih regionalnih rokenrol bendova koji je, osnovan 1984. godine. Osnivač grupe je kompozitor, tekstopisac i gitarista Momčilo Bajagić Bajaga. Diskografija grupe broji veliki broj albuma i hitova, kako u Ex Yu, tako i danas.  Današnji sastav čine Momčilo Bajagić, glavni pjevač i gitarista; Žika Milenković, gitara; Saša Lokner, klavijature; Miroslav Cverković, bas gitara; Čeda Mačura, bubnjevi; Marko Nježić Kića, gitara.