Komemoracija ubijenim policajcima u Sarajevu: Suze, bol i nada da se slično ne ponovi

Članovi porodica, kolege i prijatelji danas su se na komemoraciji održanoj u Općini Novi Grad u Sarajevu oprostili od sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, ubijenih u petak rano ujutro u naselju Alipašino Polje, javlja Anadolu Agency (AA).

Komemoraciju, koja je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, pratili su suze, bol i lijepe riječi o Vujinoviću i Šehoviću i nada da se takvo nešto nikome više ne ponovi.

Komesar MUP-a KS-a Mevludin Halilović kazao je kako je u ovako teškim trenucima zbog ubistva kolega teško naći prave riječi da se iskažu bol, tuga i ogorčenost.

Izjavio je kako je ovo veliki gubitak za porodice, za Ministarstvo unutrašnjih poslova, za grad Sarajevo, kanton i državu BiH. On je podsjetio na to kako su ubijeni policajci bili primjer drugima.

”Dali su svoje živote štiteći građane Kantona Sarajevo, njihovu imovinu, kao i njihove živote. Moram još jednom naglasiti da smo svi jako ogorčeni, jako potreseni ovim gubitkom, ali ćemo zbog Adisa i Davora, zbog njihovih izuzetnih kvaliteta kao policijskih službenika, nastavljati obavljati naše poslove i zadatke na najbolji mogući način, kako su to radili i oni”, rekao je Halilović.

Porodicama ubijenih policajaca je poručio kako će im vrata uprave policije Kantona Sarajevo uvijek biti otvorena i da će uvijek imati podršku.

Načelnik Četvrte PU Novi Grad Nusret Selimović izjavio je kako nije obećan dan bez bola, tuge i kiše.

”Obećana je snaga za dan, utjeha za suze, svjetlo za put. Danas odajemo počast i opraštamo se od Davora Vujinovića i Adisa Šahovića prisjećajući se samo malog dijela onoga što su do trenutka zvjerskog i podmuklog čina u svom životu ostavili za sve nas i našu zajednicu”, kazao je Selimović.

On je pročitao biografije Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje su ispunjene pohvalama i nagradama.

Zahvalio je na njihovom doprinosu i ljudskim vrlinama koje su utkali u rad Četvrte PU.