Komedija ”Cosa Nostra” na Teatarskoj Sceni Jelićeva

U petak, 26. aprila 2019. godine s početkom u 20 sati na Teatarskoj Sceni Jelićeva (ulica Jelića br. 1) će biti izvedena predstava ”COSA NOSTRA”.

Predstava ”COSA NOSTRA” je nastala u produkciji Udruženja Umjetničke grupe ”SATYA”.
Komedija je premijerno izvedena 11. 10. 2012. u velikoj sali Centra za kulturu ”Sarajevo”. Do sada je gostovala u Vogošći, Ilijašu, Travniku, Zenici, Tešnju, Fojnici, Maglaju, Visokom, Konjicu, Kaknju, Gradačcu, Zavidovićima, Hadžićima, Srebreniku, Ist. Sarajevu, Goraždu, Mostaru, Gornjem Vakufu, Novom Travniku, Busovači, Jablanici, Splitu, Metkoviću, Hvaru, Dubrovniku, Doboju, Jablanici, Tuzli… a izvedena je više od 50 puta.

”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!
U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (”Viza za budućnost”, ”Lud, zbunjen, normalan”, ”Nebo iznad krajolika”, ”Belvedere”) i mlada glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Belma Salkunić, poznaija po ulogama u serijama „Crna hronika“, „Lud, zbunjen, normalan“, te filmovima „Dobro ustimani mrtvaci“, „Sarajevski Romeo i Julija“, „Glas“… Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije.

Trajanje predstave je 70 min.

Cijena ulaznice je 10 KM

Ulaznice možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9.00 do 21.00 sat.

Dodatne informacije i rezervacije putem telefona +387 33 232 595 ili www.centarkulture.ba

NAPOMENA: Rezervacija za predstavu vrijedi dva dana.