Klopp: Ponosan sam na svoje igrače, rezultat nije bio tačan odraz stanja na terenu

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp odbija odustati od snova da zaigra u finalu Lige prvaka unatoč porazu od 3:0 u prvoj utakmici polufinala protiv Barcelone, prenosi Dnevnik.hr.

Bivši napadač redsa Luis Suarez načeo je goste u prvom poluvremenu prije nego što je Messi stupio na scenu u posljednjih 15 minuta i potpuno dotukao Liverpool. Međutim, Liverpool je imao šansi da pogodi gol. Firminov pokušaj izbijen je s crte, dok je Salah pogodio stativu.

Kloppa i njegov tim u uzvratu čeka težak posao, a pritom mora imati na umu da na Anfieldu ne smije primiti pogodak. No, Klopp nije izgubio nadu.

”Zato što je to nogomet, ali prije ove utakmice imali smo veću šansu da tako kažem”, rekao je menadžer Redsa.

”Teško je jer je to Barcelona i može odigrati na kontranapad, što nam puno ne pomaže. No budući da je to fudbal, trebali bismo pokušati, ali to nam ne olakšava život”, dodao je.

Iako poražen, Klopp smatra da rezultat nije bio tačan odraz stanja na terenu. Međutim, Liverpool jednostavno nije uspio iskoristiti svoje šanse.

”Kao menadžer, ono o čemu sudim jest to kako smo odigrali. Potpuno sam sretan i ponosan na svoje igrače. Ljudi koji nisu gledali utakmicu vidjet će rezultat i reći čudne stvari o tome, ali mislim da je to bila najbolja utakmica Lige prvaka koju smo odigrali ne samo ove već i prošle godine. Protiv takve momčadi igrati takvu vrstu fudbala čini me sretnim”, izjavio je Klopp.

”Što god se dogodilo, ne mogu biti ponosniji na ove momke”, zaključio je.

 

(Trafika.ba/Dnevnik.hr)