Kakvo nas vrijeme očekuje danas

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša. Sunčanije je na jugu i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo i Sokolac 8; Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor i Sarajevo 11; Banja Luka, Drvar i Sanski Most 12; Gradačac, Grude i Trebinje 13; Doboj, Mostar, Srebrenica i Tuzla 14; Bijeljina, Brčko i Zvornik 15; Neum i Stolac 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je iznad normale za mjesec maj i ne mijenja se.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. U većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U Sarajevu oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 17°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor:   Faktor