Kako ostati fizički aktivan dok se kretanja vani ne preporučuju zbog zagađenosti zraka

Svakodnevno dobijamo upozorenja o zagađenosti zraka u bh. gradovima, gdje glavni grad obično prednjači prema nivou zagađujućih čestica. Pri tome, nadležne institucije, medicinski stručnjaci i brojni aktivisti upozoravaju građane da što manje borave vani ili da ukoliko imaju mogućnosti posjećuju obližnje planine.

Obzirom da nisu svi u finansijskoj prilici omogučiti zimska putovanja i godišnje odmore na planinama, pitali smo fitnes stručnjaka Mirsudina Rašidagića o važnosti kretanja i generalno, fizičke aktivnosti tokom zimskog perioda.

Miki Trafika

“Svakodnevna fizička aktivnost je od iznimne važnosti za naše zdravlje, a obzirom da zimi usporavamo sa vanjskim aktivnostima, pogotovo za vrijeme ovih strahovitih zagađenja gdje se kretanja ni ne preporučuju, važno da je da u svoju rutinu uključimo sportske aktivnosti. Naše članice to prepoznaju i svakako Fitness Centar Atlantis vide i kao mjesto pozitivne energije i druženja u ovim zimskim danima.” – kazao je Rašidagić i pozvao zainteresirane dame da se uključe u neki od programa fitnesa o kojima možete pročitati OVDJE.

Trafika|Ba