Joshua džentlmenski čestitao Ruizu i otkrio šta mu se desilo prvi put u karijeri

Meksički bokser Andy Ruiz Jr. nokautirao je Anthonyja Joshuu i napravio najveće iznenađenje još od onda kada je Buster Douglas nokautirao Mikea Tysona.

Postao je prvi meksički teškaški prvak u historiji onda kada se tome baš niko nije nadao i uzeo pojase po WBA, WBO, IBO i IBF verziji.

Britanac Joshua bio je šokiran, uostalom kao i većina ljubitelja boksa, ali je poput pravog gospodina prihvatio poraz, zagrlio Ruiza u ringu i čestitao protivniku koji je danas bio bolji.

– Boks je težak sport, ali treniram naporno i izgubio sam od sjajnog boksers. Bit će interesantno vidjeti dokle će stići, ali ovo je sve dio putovanja – rekao je Anthony Joshua nakon meča, te dodao:

– Čestitam prvom meksičkom teškaškom prvaku. A mi ćemo se vratiti jači. Ovo je rizik koji prihvaćamo. Svaki borac zaslužuje poštovanje i ja mu čestitam. Poštujem svakog borca, ali ovo je sve dio mojeg naslijeđa.

Joshui su u meču protiv Ruiza prvi put noge zaplesale nakon udarca.

– Borac sam u srcu, boks mi je posao i sad je više života u teškoj kategoriji. Kad su vam noge klimave, pokušavate se stabilizirati. Meni se to dogodilo prvi put. Protiv Klička (u nokdaunu) bio sam samo umoran – ispričao je Joshua.

Joshua je izgubio u noći sa subote na nendjelju, ali revanš slijedi ubrzo. Ako je vjerovati riječima trenutno najmoćnijeg promotora svijeta Eddieja Hearna, revanš će se održati krajem godine. Najvjerojatnije u decembru.

– On je prvak za sada, ali ja ću se vratiti – poručio je Britanac na kraju.

Izvor:   Faktor