Izraelska vojska nastavlja s napadima na Gazu avionima, tenkovima i artiljerijom

Izraelska vojska je saopćila da nastavlja s napadima na Gazu avionima, tenkovima i artiljerijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani zvaničnik izraelske vojske za AA je kazao da je prvo otvorena vatra na izraelske vojnike s područja na granici s Gazom nakon čega je izraelska vojska započela napad na Gazu.

Istakao je da izraelski vojni avioni nastavljaju s letovima iznad Gaze, ne dajući podatke o tome kada bi vojna operacija mogla biti okončana.

S druge strane, u saopćenju izraelske vojske se navodi da je na vojna uporišta Hamasa avionima i tenkovima pokrenut napad širih razmjera.

Dodaje se da je izraelska vojska u stanju pripravnosti.

“Hamas je odlučio da tenzije eskaliraju i zato će snositi posljedice takvih postupaka. Izraelska vojska sada izvodi napad na različita mjesta (u Gazi)”, navodi se u saopćenju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu se nalazi u komandi Generalštaba Oružanih snaga Izraela u Tel Avivu odakle prati odvijanje akcije napada.

Inače, u napadima izraelske vojske na Gazu poginulo je četvero Palestinaca.

Podsjetimo, najmanje 142 palestinska demonstranta su ubijena, a 16.496 njih je ranjeno u intervencijama izraelskih snaga sigurnosti od početka masovnih palestinskih protesta koji su na granici Gaze počeli 30. marta.