Ivanišević je novi trener Novaka Đokovića

Goran Ivanišević novi je trener Novaka Đokovića. Vijest je u nedjelju odjeknula kao grom iz vedra neba, nakon što su se najbolji tenisač svijeta i osvajač Wimbledona iz 2001. zajedno pojavili na treningu.

Njihova saradnja počinje u All England Clubu, ali informacije koje su odmah počele kolati kažu da neće tamo i završiti, nego da bi trebala biti dugoročna. Od Gorana i Novaka o tome zasad (još) nema potvrde, jer je dogovor pao neposredno uoči Wimbledona, ali Đoković će tu temu sigurno pretresti s novinarima nakon što u ponedjeljak protiv Philippa Kohlschreibera otvori obranu naslova.

 Ivanišević je proteklih dana nastupao na Svaneholm Openu u Švedskoj, ekshibiciji koja se igra u sklopu Champions Toura, a onda u nedjelju odletio prema Londonu i s Đokovićem odradio prvi trening.
Đokovićev stožer i dalje vodi 54-godišnji Slovak Marián Vajda, potpisnik svih 15 njegovih Grand Slamova, koji je također bio na treningu. Fotografije pojačanog „Nole teama“ ekspresno su se u nedjelju poslijepodne širile Twitterom.
Time završava Goranov četveromjesečni odmor od trenerskog posla, koji je počeo nakon što je prekinuo suradnju s Raonićem. Prije toga je na ATP Touru vodio Marina Čilića, kojega je na US Openu 2014. lansirao prema najvećem uspjehu karijere, a nakon toga i Tomáša Berdycha.

O Đokoviću je uvijek govorio u superlativima, a kada se Novak prošle godine vratio na vrh, za Kurir je izjavio kako je „uvijek znao da će se vratiti, jer to je balkanska glava, jak je on.“

Od prve trojice tenisača svijeta, dvojica sada u stožeru imaju Hrvate, s obzirom da u „boxu“ Rogera Federera već godinama sjedi Ivan Ljubičić. Proširimo li pak priču na Top 20, u elitnom su društvu petorica hrvatskih stručnjaka; osim Ivaniševića i Ljubičića, Vedran Martić radi s Hačanovim (9.), Antonio Veić s Ćorićem (14.), a Ivan Cinkuš sa Čilićem (18.).

 

(Trafika.ba/Jutarnji.hr)