(Intervju) Upoznajte bRend i Esmu Numanović

U razgovoru za portal Trafika.ba lead vokal sarajevskog benda bRend, Esma Numanović, predstavila je rad benda i muziku koju sviraju, te otkrila tajnu zašto je ovaj muzički sastav među prvima koje se zove na zabave i koji su izbor mnogih za noćni život u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

bRend, akustični dvojac, a  po potrebi i električni peterac,  svira obrade domaće i strane pop-rock muzike u svojstvenom, nesvakodnevnom aranžmanu.

Osim Esme, članovi benda su Zlatko Karahodžić, Svetozar Čanić, Mirza Begović i Adi Begtašević.

U nastavku upoznajte bRend i Esmu Numanović.

  1. bRend je bend koji svira u sarajevskim klubovima i privatnim zabavama. Poznati ste po zanimljivim izvedbama poznatih pjesama. Kad možemo očekivati autorski rad bRenda?

bRend je nakon godinu dana zaista intenzivnog rada uspio da postane jedan od trenutno najtraženijih i najzanimljvijih cover-bendova, što nam je namjera i ostati. Autorski rad kao bRend ne planiramo, ali spremamo nekoliko autorskih pjesama koje bi uskoro trebale ugledati svjetlo dana – ime za tu priliku će još malo ostati tajna.

  1. bRend funkcioniše u dva različita sastava, kao duo i kao kompletan bend. Kakva je razlika u repertoaru?

Razlika je u Wordu: bRend ima 2 stranice repertoara (font 12), dok acoustic bRend ima 4. (kao akustični duo, Zlaja i ja nastupamo tri godine više).

  1. Da li vas publika može slušati i u nekim drugih bh. gradovima ili možda i regionu?

Baš sad u subotu 14.07. nastupamo u Konjicu i to nam nije prvi put da sviramo u drugim bh gradovima: nastupali smo i u Maglaju, Foči, Visokom i drugim gradovima. Regiju, nadamo se, ćemo posjetiti uskoro.

  1. Koje su ambicije bRenda?

Ambicije bRenda jesu da ostanemo na sceni i nastavimo raditi kao i do sada: prije svega pet prijatelja koji zaista uživaju u zajedničkom muziciranju najbolje muzike za dragu nam publiku.

  1. Imaš li svog uzora u muzici?

Iako je uzora mnogo, izdvojila bih imena poput Natali Dizdar, Marko Louis, Elemental, Detour itd.

  1. Šta Esma sluša privatno?

Esma privatno sluša uvijek mamu i babu, ponekad sestru i nikada Zlaju.

(Razgovarala: Adna Tatarević)