(Intervju) DUNJA TATOMIROVIĆ: Voljela bih glumiti u dugometražnom filmu

Vlogerica Dunja Tatomirović, poznatija pod svojim nadimkom sa društvenih mreža “Slatko od Dunje”, svoje ideje i razmišljanja rado iznosi na vlogu koji broji skoro 90.000 pratitelja i svojom karizmom i glumačkim talentom iz dana u dan osvaja publiku, kako u rodnom Sarajevu, tako čitavoj Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Za portal Trafika.ba Dunja je odgovarala na naša pitanja i otkrila nam gdje pronalazi inspiraciju za sadržaj koji svakodnevno objavljuje.

Kako ste došli na ideju da pokrenete svoj vlogerski YouTube kanal?

Moja porodica i ja smo se preselili u Helsinki i bilo je jako hladno napolju. Ivan (muž) je bio na treninzima i utakmicama i odlučila sam naći neku zanimaciju. Tako je nastao moj kanal.

Radili ste i kao manekenka, također se pojavljivali i u raznim muzičkim spotovima kao što je naprimjer “Nacrtaj mi ljubav” benda Emir & Frozen Camels. Kako opisujete to iskustvo i imate li neostvarenih želja u čijem spotu biste se voljeli pojaviti?

Bila su to svakako zanimljiva iskustva koja su mi u tom periodu života odgovarala. Danas ne znam u čijem bih spotu pristala biti. Nemam više želje za glumom u spotovima, voljela bih glumiti u nekom dugometražnom filmu.

Odlični ste i u glumi, da li u budućnosti možemo da Vas vidimo i na filmskom platnu?

To je moja neostavarena želja. Glumiti u nekom dobrom filmu i imati zapaženu ulogu. Čvrsto vjerujem da nikada nije kasno i da ne znam šta je Bog za mene sve spremio. Možda dobijem Oskara sa 54 godine života, a možda završim prodavajući ribu na nekom otoku. Ostaje da vidimo.

Šta je ono što Vas motiviše?

Zadovoljavanje mog kreativnog duha. Dobijem toliko ideja da naprosto ih moram negdje zabilježiti i podijeliti sa ljudima.

Majka ste malog dječaka. Kako balansirate svoje aktivnosti i privatni život?

Roditeljstvo uopšte ne mora da bude strašna stvar. Sve je do vas i kako se vi postavite. Postoje majke koje nemaju vremena ni za šta drugo osim za dijete. Ja nisam jedna od njih. Naučila sam Luku da spava cijelu noć tako da uvečer kada zaspi imam vrijeme za sebe. Bilo da želim montirati video ili lakirati nokte, a onda legnem spavati cijelu noć bez buđenja. Poslije takve noći spremna sam ujutro za još troje djece. Djecu treba prilagoditi svijetu, a ne svijet djeci. Mislim da je to recept za sretno i zadovoljno dijete, sutra odraslu osobu sposobnu za zivot.

Kada ste shvatili da bi mogli da se profesionalno bavite kao DJ, i da li ste očekivali da ćete od toga i zarađivati?

Iskrena da budem, nisam. Nisam ni znala da li postoji zarada od toga. Više sam to vidjela kao neke nastupe na festivalima, možda jednog dana i izbacivanje svoje pjesme. Ali drago mi je da sam otkrila i tu finansijsku korist svega toga, da se ne lažemo.

Gdje sebe vidite za 10 godina?

Vidim se kao neko ko i dalje realizuje svoju kreativnost, ostvaruje i konstantno testira svoje talente.

Na koje svoje postignuće ste najponosniji?

Majčinstvo.

(Razgovarala: Adna Tatarević)