Ilidžanski festival: 17 pjesama u takmičarskoj večeri

Općina Ilidža i ove godine organizira tradicionalni Festival narodne muzike „Ilidža 2019.“. Isti će se održati od 1. do 3. augusta ove godine.

Prvu noć bit će održano takmičenje harmonikaša i u toku je konkurs za prijavu. Ovo takmičenje sa dosta uspjeha ponovo će organizirati Edo Krilić. Organizatori festivala odabrali su 17 pjesama za takmičarsku večer festivala.

U revijalnom dijelu programa nastupit će brojna poznata estradna imena iz zemlje i regiona. Organizatori su za posjetioce festivala ove godine pripremili posebno iznenađenje. A koje popularno estradno ime će nastupati u trećoj noći Festivala, za sada ostaje mala tajna.

Autori i izvodžači, prijatelji i poštovaoci festivala narodne muzike Ilidža okupljaju se i ove godine. U susret festivalu započele su pripreme na promociji sadržaja ovogodišnje manifestacije u ambijentu Ljetne pozornice na Ilidži.

Istaknuti i već etablirani i mladi, i novi izvođači,  razmijenili su sjećanja na neka ranija izdanja Festivala, zapjevala se i po neka omiljena sevdalinka i po svemu sudeći imat ćemo i ove godine odličnu atmosferu, dobra druženja uz nove pjesme.

U programima Hayat TV-a promocija ovogodišnje manifestacije i druženja sa ovim velikanima započinje već sljedeće sedmice. Vjerujemo da će vam i ovi sadržaji biti dodatni  motiv da se priključite svima onima koji će uživo ili uz programe Hayat TV-a pratiti dešavanja na festivalu Ilidža 2019.

Inače, Seji Pitiću će na „Ilidža 2019.“, odlukom organizatora, biti dodijeljeno posebno priznanje za očuvanje narodne pjesme. Specijalno priznanje za veliki doprinos narodnoj pjesmi u autorskom smilu, ove godine dodijelit će se Ljubici Berak i pokojnom Spasi Beraku.