Husref Musemić ostaje na klupi FK Sarajevo!

Musemiću je krajem minule sezone istekao ugovor te je proteklih sedmica obavljeno nekoliko razgovora o mogućem nastavku saradnje.

Saga oko izbora trenera Bordo tima za narednu sezonu okončana je sretnim završetkom za sve  strane, posebno za navijače osvajača duple krune pošto je Musemić potpisao novi dvogodišnji ugovor.

“Nakon historijske sezone u kojoj je Bordo tim osvojio duplu krunu, Fudbalski klub Sarajevo uložio je sve napore da na kormilu zadrži aktuelnog trenera. Novim ugovorom Musemiću je ukazano povjerenje naredne dvije godine, što predstavlja značajan napredak s obzirom na to da je dosadašnja praksa bila potpis ugovora u trajanju od jedne godine uz opciju naknadnog produženja na još godinu dana. Mogućnost potpisa ugovora u minimalnom trajanju od dvije godine rezultirala je početkom pregovora po završetku sezone jer je bila potrebna saglasnost novog većinskog vlasnika ulagačkih prava gospodina Nama”, navodi se u saopštenju iz kluba i dodaje:

“Nakon prvog sastanka održanog 27. maja 2019. godine, zadovoljeni su svi uslovi Musemića. U naknadnim pregovorima kamen spoticanja predstavljala je isključivo klauzula kojom je definisana otpremnina u slučaju prijevremenog raskida ugovora. Na današnjem sastanku usvojen je zadovoljavajući prijedlog za obje strane”.

Musemić je po peti put u trenerskoj karijeri na klupu Sarajeva sjeo u augustu 2017. godine, te će današnjim dogovorom njegov mandat praktično biti nastavljen.

Iskusni stručnjak je osvajanjem Premijer lige i Kupa BiH u sezoni iza nas postao i najtrofejniji trener u historiji koševskog premijerligaša.

Musemića u narednom periodu očekuju pune ruke posla. Krajem sedmice će obaviti prozivku, nakon čega slijede pripreme za evropke nastupe i kvalifikacije za Ligu prvaka.