Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

NIZHNY NOVGOROD (AA) – Prvih nekoliko minuta utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Danske obećavalo je golijadu, ali do nje nije došlo, javlja Anadolu Agency (AA).

Za šok u prvoj minuti igre na stadionu Nizhny Novgorod bio je odgovoran Mathias Jorgensen (Danska), a Hrvati su se brzo pribrali i pogotkom Maria Mandžukića izjednačili u četvrtoj minuti.

Obje reprezentacije su na samom početku pokazale veliku želju da se plasiraju u sljedeći krug takmičenja, ali u nastavku igre, pa do samog kraja sudijske nadoknade, mreže se nisu zatresene.

Hrvatska je na SP-u u Rusiji prije utakmice protiv Danske ostvarila tri uzastopne pobjede, zbog čega su i očekivanja od Dalićevih izabranika bila velika.

Igrani su produžeci, u kojima je dosuđen jedanesterac za Vatrene, a Jorgensen je dobio žuti karton.

Luka Modrić je pucao penal, ali nije zatresao protivničku mrežu u 117. minuti igre.

Nakon 120 minuta rezultat je i dalje bio 1-1, što je podsjećalo na današnji scenarij iz Moskve. Rusi su nakon penala Špancima u nedjelju poslijepodne rekli: ”Adios”, a iz toga su, po svemu sudeći, pouku izvukli Vatreni koji nisu željeli doživjeti sudbinu ”crvene furije“.

Neizvjesnosti nije nedostajalo ni dok su se igrali jedanaesterci, a onda se sreća konačno osmijehnula reprezentaciji Hrvatske (3-2).

Hrvatska će u četvrt finalu 7. jula igrati protiv Rusije.