Halka nastupila u Abraševiću

Sinoćnjim koncertom u OKC-u Abrašević u Mostaru završen je prvi dio bosanskohercegovačke turneje kojom su članovi ansambla Halka promovirali svoje prvo diskografsko izdanje nastalo u produkciji Gramofona.

Ni mostarska publika nije krila oduševljenje izvedbom i produkcijom premijernog nastupa Halke u gradu u kojem je početkom svibnja ove godine i snimljen album koji će mnogi ocijeniti istinskim biserom domaće diskografije kada je poslijeratni sevdah u pitanju, priopćeno je iz diskografske kuće Gramofona.

“Divno je vratiti se u Mostar i predstaviti projekt i album koji je snimljen upravo u ovom gradu. Ovacije publike i izvrsne reakcije svih koji su prisustvovali koncertu, uključujući i predstavnike medija, potvrda su da smo na pravom putu”, kazao je pjevač Halke Božo Vrećo i dodao kako će, nakon kraće pauze, naredne godine biti nastavljena promotivna koncertna turneja Halke u BiH.

Nakon promocije albuma u Sarajevu i premijernog nastupa na Ilidži, Halka je do sada nastupala u Brčkom, Bijeljini, Tuzli, Goraždu, Prijedoru, Bihaću i Zenici, a njihov posljednji koncert, prije Mostara, bio je nastup na sarajevskom Jazz Festu za koji su ulaznice rasprodane.

 

Trafika|Ba|Fena