Gratz: Građani mogu veoma brzo promijeniti situaciju u BiH

Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke, čestita Novu godinu svim građanima Bosne i Hercegovine.

Smatra da građani BiH, ukoliko se odluče aktivirati, izaći na izbore, mogu veoma brzo promijeniti situaciju u našoj zemlji.

– Mi, zajedno, ekonomski pad u BiH možemo zaustaviti za godinu dana. Zajedno možemo za godinu dana početi uvoditi evropske standarde u BiH. Za godinu dana možemo dati ljudima mogućnost da se liječe na cijeloj teritoriji BiH. Možemo podići kvalitet obrazovanja naše djece. Za godinu dana možemo zajedno napraviti mnogo toga.

Ali, ako se ne aktiviramo, možemo nastaviti uništavati našu zemlju narednih 20 godina. Sve je do nas, građana, a vjerujte mi, ništa do lidera koji su danas na vlasti, a sutra ne moraju biti. Ja sam optimističan – naveo je Gratz u saopćenju.

Siguran je da će doći do ozbiljnih pozitivnih koraka u narednoj godini.

– Siguran sam da se podiže broj građana koji razumiju ko su krivci za današnje stanje i koji hoće da vide pozitivne pomake. Želim da pokažemo više poštovanja i podrške jedni drugima. Da bolje sarađujemo i zajedno se zalažemo za našu zemlju, koja, bez obzira šta nam govore, ima budućnost i perspektivu. Želim da u narednoj godini probudimo duh suživota koji smo imali – citat je iz saoćenja.

Većina novogodišnjih čestitki koje su lideri u vlasti uputili građanima govore o veoma teškoj 2014. godini, međutim to uopće nije tačno, smatra Dennis Gratz.

– Naredna 2014 godina neće biti onakva kako to predvide lideri stranaka, neće biti dobra ili loša, već  tačno onakva kakvu je svi mi, građani BiH, napravimo- naglašava predsjednik Naše stranke.

 

Trafika|Ba|Fena