Građani 100. okupljanjem zatražili “Pravdu za Davida”

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije večeras je na Trgu Krajine u centru Banjaluke rekao da je tužilaštvo slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, kojeg je počinilo više nepoznatih lica, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras je održano 100. okupljanje građana organizovano putem Facebook grupe “Pravda za Davida” u znak podrške porodici Davida Dragičevića (21) koja od kako je njegov tijelo pronađeno na ušću rječice Crkvena u Vrbas tvrdi da je ubijen.

“Tužilaštvo će morati da okvalifikuje djelo kao organizovano ubistvo mog sina, našeg Davida”, rekao je večeras Davor Dragičević prilikom obraćanja okupljenima.

Nakon obraćanja on je preko usta zalijepio traku kao što to čini već nekoliko dana najavljujući da će je skinuti u subotu za kada je u 19 časova najavljeno masovno okupljanje građana u Banjaluci.

Dragičević je večeras pozvao poslanike Narodne skupštine Republike Srpske da izađu iz ove institucije i dođu na Trg Krajine, odnosno Davidov trg, kako ga zovu građani koji podržavaju grupu “Pravda za Davida”.

“Dođite sa narodom koji traži istinu i pravdu”, rekao je Davor Dragičević.

Kao i na prethodnim okupljanjima puštena je Davidova pjesna “Klinac iz geta” koju su građani pjevali podignutih ruku i stisnutih pesnica.

“Ti dobro znaš da tvoj tata sve zna. Dok god ne bude zadovoljena istina i pravda ja ću stajati ovdje”, poručio je Davor Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka još se nije oglasilo da li je i na koji način okvalifikovalo slučaj Dragičević.