Fudbaleri Sarajeva u jutarnjim satima krenuli put Armenije

Fudbaleri Sarajeva krenuli su u jutarnjim satima današnjeg dana put Armenije. Sa međunarodnog aerodroma u Sarajevu tim FKS je poletio, a zbog specifičnosti putovanja u Armeniju, let do glavnog grada pomenute države voditi će Bordo ekspediciju prvo u Dubai, gdje će prvotimci Sarajeva imati presjedanje do Jerevana.

U večernjim satima današnjeg dana planiran je dolazak u glavni grad Armenije, a igrači Sarajeva će obaviti dva  treninga u Jerevanu, kako bi se što bolje adaptirali na uslove za odigravanje utakmice u srijedu.

“Atmosfera u ekipi je dobra i nakon završenih priprema dolazi za nas prva službena utakmica u novoj sezoni. Mogu reći da smo dobro pripremljeni i želimo u Armeniji odigrati dobru utakmicu kako bi ostvarili što bolji rezultat uoči uzvratnog susreta na Koševu.”, rekao je Nihad Mujakić, mladi prvotimac Sarajeva uoči polaska ekipe.

Podsjećamo, prvi sutra kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu između FK Sarajevo i FC Banants igrat će se u srijedu 11. jula sa početkom u 17.30 sati (15.30 sati po lokalnom vremenu) uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a uzvratni susret na rasporedu je 19. jula na Koševu i igrat će se u 20.15 sati.