Fudbaleri Sarajeva otputovali za Italiju: Atalanta je kvalitetna, ali nada postoji

Stručni štab i fudbaleri Sarajeva otputovali su danas za Italiju, gdje će u četvrtak odigrati prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija Lige Evrope protiv Atalante. Husref Musemić, šef stručnog štaba “bordo” tima, uoči polaska naglasio je da kako je italijanski klub jako kvalitetna rival, ali da se uz maksimalan angažman mogu nadati nečemu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Atalanta je sigurno jako kvalitetan protivnik. Pokušali smo se upoznati s njima. Gledali smo ovu zadnju utakmicu s Herthom, koju su igrali prije tri-četiri dana. Jedino možemo nešto napraviti ukoliko odigramo iznad svojih mogućnosti, ukoliko budemo disciplinovani, da ne ostavimo puno prostora. Oni su jako, jako kvalitetna ekipa. Igraju visoki presing, ne dozvoljavaju da se igra. Igraju jako puno po bokovima, imaju tri igrača u napadu, koji su jako nezgodni. Međutim, uvijek igračima spominjem ono što je rekao moj pokojni direktor Svetozar Vujović: ‘Ne lete ni oni. I oni po zemlji hodaju’. Tako da oni jesu kvalitetniji, ali mi trebamo da učinimo sve da damo maksimum i da odigramo što je moguće bolje”, kazao je Musemić.

Šef struke Sarajlija preuzeo je odgovornost za poraz u prvom kolu Premijer lige BiH od Radnika u Bijeljini, ali i dodao da mu je ta utakmica pomogla.

“Ako je neko kriv za poraz, onda sam ja kriv. Želio sam da dam šansu nekim igračima, a opet neke da odmorim. Mislim da nismo zaslužili poraz, barem po onome što je prikazano u drugom poluvremenu. Prvo treba što prije zaboraviti. Ta utakmica je i meni donekle otvorila puno stvari i neke igrače stavila u situaciju da još uvijek nisu u formi da mogu da dobiju veću minutažu”, naglasio je Musemić.

Dodao je da je Sarajevo veliki klub koji igra u evropskim takmičenjima protiv snažnih timova, tako da je za igrače ovo prilika da se dokažu.

“Nadam se da će to za njih biti dodatni motiv da daju maksimum. To je njihova prezentacija, ali i prezentiraju klub i državu iz koje dolaze. Velika je odgovornost na njima, kao i na nama, ali mi nismo ti koji igraju na terenu, mi sastavljamo tim i određujemo ko će da igra”, istakao je Musemić.