Fotografija koja je obilježila skup u Banja Luci govori više od hiljadu riječi

Večeras su Sarajevo i Banja Luka bili ujedinjeni u zajedničnoj borbi za istinu i pravdu nevino ubijenih mladića Davida Dragičevića i Dženana Mamića čije porodice zajedno sa ogorčenim građanima traže pravdu i kaznu za odgovorne osobe u procesima tih ubistava.
Skupu u Banja Luci nazočilo je oko 40.000 građana a ulicama ovog grada odjekivale su emotivne parole “Pravda za Davida! Ostajemo uz Davora! Ko je ubio Davida!?”…

Iako se otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević, jasno i glasno ogradjuje od ikakve povezanosti sa politikom, njegova snažna borba u proteklih pola godine dobila je nevjerovatno veliki uticaj na formiranje mišljenja kod velikog dijela građanstva što je postalo prvom ozbiljnom prijetnjom ljuljanju političke dugogodišnje stabilnosti vladajućoj garnituri u Republici Srpskoj predvođenom SNSD-om i Miloradom Dodikom.

Na skupovima u Sarajevu i Banja Luci građani su ujedinjenih u apelu da se razjasne ubistva ove dvojice nevino stradalih mladića i kazne odgovorni za ta krivična djela.

(Trafika.ba)