FK Sarajevo danas protiv FC Banants, sudije iz Norveške

Fudbaleri FK Sarajevo danas će odigrati prvu zvaničnu utakmicu u takmičarskoj sezoni 2018/19. U okviru 1. pretkola kvalifikacija za Evropa ligu, FK Sarajevo gostuje u Yerevanu ekipi FC Banants.

Pripreme za sezonu trajale su 25 dana, prva faza obavljena je u Trening centru u Sarajevu dok je drugi dio priprema obavljen u Rogaškoj Slatini gdje je ekipa odigrala tri prijateljske utakmice i ostvarila sve tri pobjede, protiv Rabotničkog, Triglava i Voždovca.

U taboru FK Sarajevo vlada dobra atmosfera uoči prve zvanične utakmice u sezoni i svi se nadaju dobrom rezultatu uoči revanša u Sarajevu koji je na rasporedu 19. 07.2018. godine na stadionu Asim Ferhatović-Hase, sa početkom od 20:15 sati.

Za prvu utakmicu u Armeniji konkuriše 18 igrača, to su :
Pavlović, Tucaković, Hebibović, Hodžić, Adukor, Mujakić, Stanojević, Rahmanović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Halilović, Resić, Šabanović, Tatar, Šofranac, Handžić i Mustafić.

Sva četvorica sudija današnje utakmice dolaze iz Norveške. Glavni sudija je Rohit Saggi, dijete roditelja iz Indije koji je rođen u Norveškoj prije 26 godina i ovo će mu biti prva utakmica koju će suditi u svojoj karijeri u okviru Evropa lige. Njegovi pomoćnici biće Morten Jensen i Geir Isaksen dok je četvrti sudija Espen Eskas.

Utakmica FC Banants – FK Sarajevo igra se u srijedu 11.07.2018. godine sa početkom od 17:30 po lokalnom odnosno 15:30 po srednjeevropskom vremenu. Direktan prijenos susreta možete pratiti na Arena sport TV.