Filmska pljačka banke usred dana u Beogradu

M. Š. (21) i M. V. (33) uhapšeni su u subotu nakon filmske pljačke preko 18 miliona dinara ispred trezora jedne banke na Novom Beogradu, a kada je radnik obezbjeđenja novca ranio jednog od razbojnika, prenose mediji u Srbiji.

Ovo očigledno unaprijed isplanirano razbojništvo odigralo se u subotu usred bijela dana oko 14 sati.

Naime, G. S. i G. M., radnici firme „Inex servis group“, koja se bavi fizičkim obezbjeđenjem i transportom novca i vrijednosti, došli su ispred trezora u Tošinom bunaru u namjeri da u njemu ostave novac. Borko Stojanović, rukovodilac službe interne kontrole u „Inexu“, objašnjava za „Blic“ da je riječ o dnevno noćnom trezoru čiji se sef u zidu otvara šifrom i pošiljke se ubacuju pod kamerama.

– Služba transporta došla je kroz ulaznu kapiju i rampu neposredno ispred trezora. Dvojica naših radnika izašla su iz vozila, jedan od njih je obezbjeđivao u skladu sa Zakonom o privatnom obezbjeđenju, a drugi iznosio pošiljke, otključavao sef trezora i počeo da ubacuje pošiljke. U sljedećem trenutku maskirani napadači su došli sa suprotne strane zgrade, odnosno sa stepeništa koje vodi na prilazni nivo sa donje strane – kaže Stojanović za „Blic“.

Kako dodaje, jedan od napadača je ostao na motoru, a drugi se popeo uz stepenice i napao radnike obezbjeđenja.

– Razbojnik je prilično brzo prišao. Najprije se skrivao iza vozila da bi potom udario našeg radnika G. S. i oborio ga na zemlju. Tada je drugi radnik G. M. izvadio oružje u skladu sa ovlašćenjima koja su mu data u skladu sa Zakonom o privatnom obezbjeđenju. Razbojnik je uspeo da otme džak s novcem i uz pretnje da će ubiti oba radnika počeo je da se povlači unazad ka stepeništu – kaže naš sagovornik i dodaje da je tom prilikom razbojniku jedna torba ispala.

Kako dodaje, obezbjeđenje je krenulo ka razbojnicima i u tom momentu došlo je do međusobnog obračuna.

– Jedan od napadača pucao je ka našim radnicima. Paljba je uzvraćena i G. M. je pogodio jednog od napadača – dodaje on.

Kako „Blic“ saznaje, pogođen je uhapšeni M. V., a prema nezvaničnim informacijama, još uvijek nije utvrđeno da li je pogođen sa dva zrna ili jednim, koje je fregmentiralo u dva dijela.

Stojanović dodaje da je u pucnjavi oštećen metkom i motor kojim su razbojnici došli, odnosno probušena mu je guma.

 

Iz MUP-a je saopšteno da su razbojnici pronađeni u stanu M. Š., gde su zatečeni i N. M. (20), B. Ć. (32) i A. P. (21). Pretresom stana policija je pronašla torbu sa preko 18 miliona dinara i dva pištolja.

Kako je saopšteno, protiv M. Š. i M. V. biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili razbojništvo, dok će protiv M. Š. biti podnesena krivična prijava i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv N. M., B. Ć. i A. P. biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela.