Emotivna poruka fudbalera Real Madrida: Iker, svi smo uz tebe

Fudbaleri Real Madrida na posljednjoj prvenstvenoj utakmici koju su odigrali protiv Villarreala, na teren su izašli u majicama sa tekstom podrške nekadašnjem kapitenu ovog tima, Ikeru Casillasu. Naime, dugogodišnji kapiten najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Evropi i svijetu sa kojim je tri puta osvajao Ligu Prvaka, nedavno je doživio težak srčani udar zbog čega je odmah morao okončati svoju i više nego uspješnu karijeru. Casillas koji se uspješno oporavlja, mogao bi danas biti pušten na kućno liječenje, saopštila je njegova supruga Sara Carbonero, koja je medijima prenijela riječi zahvalnosti legendarnog golmana.

-Iker, svi smo uz tebe- pisalo je na majicama fubalera Real Madrida, dok je na južnoj tribini stadiona “Santiago Bernabéu” bio istaknut veliki transparent kojim su navijači ovog kluba dali podršku svom legendarnom kapitenu.

Casillas je dožvio težak srčani udar tokom treninga fudbalskog kluba “Porto” za koji ga trenutno vezuje ugovor. Ubrzo nakon što se srušio na terenu, reagirali su timski ljekari nakon čega je kolima hitne pomoći odmah prevezen u bolnicu gdje mu je urađena kateterizacija. Portparol kluba, i nekada velika fudbalska zvijezda Emilio Butragueño na zvaničnom klupskom sajtu objavio je saopćenje kluba u kojem se navodi kako su svi u timu bili zabrinuti za njegovo zdravlje, ali je srećom, sve prošlo u najboljem redu.

-Bilo je jako zastrašujuće, srećom on se uspješno oporavlja i uskoro će napustiti kliniku- stoji u zvaničnom saopćenju kluba.

Bivši kapetan španske fudbalske reprezentacije proveo je dane u bolnici pod opservacijom i okružen porodicom. Sa njegove strane, njegova supruga, Sara Carbonero, koja je bila veoma svjesna Ikerovog potpunog oporavka, rekla je da će, ako nastavi s istim povoljnim razvojem posljednjih dana, vrlo vjerojatno da će napustiti bolnicu u ponedjeljak. Carbonero je rekao da se Casillas dobro razvija i ohrabruje se, ali izbjegava ulazak u više detalja i upućuje na medicinske izvještaje.

-Fudbal je dio života, ali sam život je važniji od svega drugog- izjavio je trener tima Sérgio Conceiçao.

Ubrzo nakon što se vijest o zdravstvenom stanju Ikera Casillasa proširila širom planete, na njegvu adresu stigle su brojne poruke podrške njegovih kolega i bivših saigrača koji su mu poželjeli da se što prije oporavi. Nakon što je doživio težak srčani udar, i sam Casillas obavijestio je svoje fanove ali i cjelokupnu javnost da će okončati svoju i više nego uspješnu fudbalsku karijeru.

IZVOR: Azra.ba