Emir Buza izliječen, jedva čeka septembar da krene u školu

Emir Buza, devetogodišnji dječak iz Visokog koji je bolovao od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda je izliječen, a dobre rezultate posljednjeg pregleda na svom profilu na Facebooku je objavio njegov otac Almir Buza.

– Dragi naši. Došao je trenutak koji smo svi željno iščekivali. Poslije urađene magnetne rezonance, koja je pokazala da je sve uredno, krvni nalazi i mnogobrojni pregledi doktora, možemo dragi naši da potvrdimo i podijelimo sretnu vijest i kažemo da je naš Emir dobro. Hvala Bogu dragom koji je spustio svoju milost i hvala svima Vama divnim i velikim ljudima, koji ste bili uz nas i proživljavali zajedno sa našim Emirom teške dane. Molimo dragog Boga da ga čuva kao i svaki put do sada. Slijedeće javljanje je abd u julu gdje završavamo osnovni dio pregleda. Uz Božju pomoć i milost nadamo se najboljem – napisao je na Facebooku Almir Buza.

Podsjetimo, maleni Emir zahvaljujući humanosti Bosanaca i Hercegovaca je izliječen je na klinici Acibadem u Turskoj nakon petomjesečnog liječenja.

Emir nakon povratka iz Turske živi na relaciji Sarajevo – Prijedor, a uskoro će polagati četvrti razred osnovne škole.

– Drago mi je da sam mogao saopštiti lijepe vijesti. Emir i dalje mora izbjegavati velike gužve i konstantno hoda sa maskom da ne bi dobio neku bakteriju. Svakodnevno nekoliko sati provodi na planinama i ima poseban režim ishrane. Posljednjih dana se priprema za polaganje četvrtog razreda. Naravno najviše se veseli septembru i povratku u školu Aleksa Šantić na Vojničkom polju u Sarajevu sa svojim vršnjacima – kazao je za Faktor Almir Buza.

Izvor:   Faktor