Dječak pao s prozora na šiljke od ograde

Sedmogodišnji dječak A.A. iz naselja Slavinovići u Tuzli u četvrtak je popodne pao s prozora i nabio se tačno na šiljke ograde pred kućom. Iako su mu se šiljci zabili u tijelo, mališan se uspio skinuti s ograde te je napravio par koraka, a potom se srušio onesviješten usred dvorišta, potvrđeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Tu su ga našli krvavog i bez svijesti i odmah su ga odveli u bolnicu u Tuzli.

Glasnogovornik MUP-a TK-a Izudin Šarić kaže da se sve dogodilo u četvrtak popodne.

“Ne znam puno detalja o tom slučaju, znam da je dječak bio u potkrovnoj sobi, tu je bio i jedan ormar, je li se dječak popeo na ormar pa izvirio kroz prozor i pao, to će se utvrđivati tokom istrage”, rekao je Šarić.

On je potvrdio da su istražitelji iz Odjela krim policije obavili očevid.

“Dječak je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli s ozljedama opasnim po život. Nadati je se da će preživjeti”, dodao je Šarić.

Prema njegovim riječima, dječak je ispao kroz prozor u potkrovlju na nagnutom krovu.

“Vjerojatno je s prozora skliznuo niz kosi krov i potom pao točno na ogradu ispod”, objasnio je policijski glasnogovornik.

U tuzlanskom Univerzitetskom kliničkom centru su potvrdili da se 7-godišnjak bori za život. Liječnici čine sve što mogu da ga spase, jer su mu se šiljci zabili u grudni koš.

“Pacijent je zadobio ozljede grudnog koša opasne po život. Priključen je na aparate za umjetno disanje u Jedinici intenzivne njege u Klinici za reanimatologiju i anesteziologiju”, kazala je za glasnogovornica UKC-a Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

 

Trafika|Ba